diumenge, 5 de desembre del 2010

Visita a una escola que utilitza PDI

L'escola Mare de Déu del Roser de Guissona enguany ha començat a impartir l'ESO; per tant només donen classe a 1r. Aquest grup utilitza una PD (pissarra digital, però no és interactiva) la qual està situada a l'aula on s'imparteixen la majoria de les assignatures. Més endavant sí que volen instal·lar PDIs.








L'escola forma part de la FEDAC (Fundació Educativa de les Dominiques de l'Anunciata del Pare Coll); una fundació que agrupa una sèrie de col·legis concertats que forment part de les Dominiques de l'Anunciata i que s'ajuden mútuament amb projectes i iniciatives per fer d'aquestes escoles un escoles millors.


L'iniciativa d'instal·lar PDs va sorgir de la FEDAC junt amb el programa 1x1, aquests projectes no van ser imposats per la Generalitat per tant, no van rebre cap tipus de subvenció.
A classe l'utilitzen molt ja que quatre dels llibres són en format digital: Tecnologia, Anglès, Coneixement del Medi Natural i Matemàtiques (el qual disposa també d'un llibre en format paper).

Normalment, els nens no interactuen amb la pissarra; s'encarrega un professor el qual, a principis de curs, va fer un curset subvencionat de 10h).

A l'aula hi trobem la PD i una altra pissarra suplement amb rodes la qual l'utilitzen per escriure ja que els hi van dir que no era gaire recomanable escriure molt a la PD.

Tots els mestres opinen que és un bon complement que es pot utilitzar molt bé durant les classes i que va molt bé per afegir imatges o informació al que s'està explicant.

Els avantatges que hi troben els mestres són:
Es poden visitar museus virtualment (El Prado).
Es poden ensenyar els conceptes en moviment, sobretot a l'assignatura de Coneixement del Medi Natural (el sistema solar, el creixement d'un bolet...).
Els llibres que s'utilitzen el format paper també tenen complements a la xarxa.

Els inconvenients que han trobat han estat els següents:
Molts documents s'han d'imprimir ja que estar davant d'una pantalla molta estona no és bo.
La connexió a Internet no sempre és excel·lent i a vegades costa carregar segons quines pàgines.

El col·legi treballa amb ATRIA com a plataforma de gestió dels llibres digitals i amb l'Entorn Virtual d'Aprenentatge com a plataforma d'aprenentatge, és un espai on s'hi poden trobar recursos per complementar i ampliar els llibres digitals

He fet un petit Movie Maker on hi han fotos de la PD a l'escola:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada