diumenge, 12 de desembre del 2010

Aportacions de la PDI al procès d’ensenyament i aprenentatge

- Augmenta la participació dels alumnes. Els sol agradar sortir a presentar materials i treballs. Permet compartir imatges i textos. Facilita el debat.

-Augmenta l'atenció i retentiva dels estudiants. Participen més.

-Motiva, augmenta el desig d'aprendre dels estudiants.

- Augmenta la comprensió: hi han més recursos disponibles per a mostrar i comentar, major interacció. Permet visualitzar conceptes i processos difícils i complexos.

- Facilita el tractament de la diversitat d’estils d’aprenentatge: potencia els aprenentatges dels alumnes d’aprenentatge visual, alumnes d’aprenentatge cinestècia o tàctil.

- Ajuda en Educació Especial. Poden ajudar a compensar problemes de visió (en la PDI es pot treballar amb caràcters grans), audició (la PDI potència un aprenentatge visual), coordinació psicomotriu (en la PDI es pot interactuar sense ratolí ni teclat)

- El professor es pot concentrar més en observar als seus alumnes i atendre les seves preguntes (no està mirant la pantalla de l'ordinador)

- Augmenta la motivació del professor: disposa de més recursos, obté una resposta positiva dels estudiants.

- El professor pot preparar classes molt més atractives i documentades. Els materials que vagi creant els pot anar adaptant i reutilitzar cada any.

1 comentari:

  1. Us convidem a visitar el nostre bloc 9A. XTEC ja que creiem que us pot ser útil per crear el vostre bloc. Us deixem un enllaç on hi ha un article que parla de les PDI extret de la XTEC.
    http://9axarxatelematica.blogspot.com/2010/10/les-pissarres-digitals.html

    Esperem que us agradi

    ResponElimina