diumenge, 12 de desembre del 2010

una mica de teoria

Pissarra digital interactiva: Ens permet treballar al panel sense la necessitat d’utilitzar el nostre ordinador.

Elements que la composen:

  • Un ordinador
  • Un videoprojector
  • La PDI

Funcionament: depèn de la conexió a un ordinador. Ens permet controlar l’ordinador des del panel.

Tipus de PDI:

Hi ha tres tipus bàsics:

  1. Resistiva: el panell té dues superfícies. L'exterior és deformable amb la pressió. Quan ambdues superfícies entren en contacte una sèrie d'impulsos elèctrics permeten localitzar el punt exacte a dos receptors disposats per a això.
  2. Electromagnètica: també disposa d'una doble superfície. Per treballar amb la pissarra s'utilitza un llapis o punter òptic que, en pressionar sobre la pissarra posa en contacte dues superfícies. La inferior disposa d'una malla molt fina que s'encarrega de localitzar amb precisió la situació del punter.
  3. Ultrasons / infraroja: la pissarra és un simple tauler. Aquestes pissarres disposen d'un llapis o punter òptic que, en entrar en contacte amb la superfície de la pissarra, emet un senyal. Dos receptors situats en la mateixa pissarra localitzen mitjançant el signe del punt exacte en què es troba el punter.
Tipus pel seu mode d’interacció:


Hi ha dos tipus bàsics:

  1. Les pissarres digitals interactives que requereixen d'un punter o llapis digital per poder treballar. En diem "pissarres digitals no tàctils". Són les pissarres de tecnologia electromagnètica i ultrasons / infraroja.
  2. Les pissarres que funcionen amb la pressió de qualsevol punter o la pròpia mà. Són les "pissarres digitals tàctils". Es corresponen amb la tecnologia resistiva.


PDI duo

Treballen amb dos senyals simultànies. Poden dividir la seva superfície en dos “semi pissarres”. Ens permet tenir dos alumnes resolent el mateix exercici davant dels seus companys.



PDI: Pizarra digital interactiva from Educ@conTIC on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada